IMG_5369.JPG

Over mij

Van jongs af aan ben ik al dol op voetbal, een diepgewortelde passie waar af en toe de wereld voor moet wijken. Zelf heb ik nooit op voetbal gezeten maar koos ik er voor om te gaan hockeyen. Een sport die ik enkele jaren als topsporter heb beleefd en mij gevormd heeft tot de persoon die ik tot op de dag van vandaag ben. Een pad met plezier, (veel) hoogtepunten, dieptepunten, bloed, zweet en tranen. Ik heb mezelf altijd als mentaal sterk beschouwd omdat ik dacht dat sterk zijn, je mond houden en doorzetten het enige was dat ik kon doen. Maar nu besef ik dat kwetsbaarheid tonen en hulp vragen een betere optie was geweest op het moment dat ik vastliep. Want niemand heeft bij mij aan de buitenkant gezien wat er door me heen ging. En uiteindelijk ben je zelf de enige die verantwoordelijk is voor je eigen ontwikkeling. Ik had op die manier nog meer uit mijn eigen potentie kunnen halen met behulp van mijn trainers en ouders. 

Omdat voetbal altijd een rode draad in mijn leven is geweest en topsport mijn persoonlijkheid heeft gevormd wil ik dit graag combineren en jongeren bieden wat ik destijds zo gemist heb. Juist díe ervaring met topsport is super waardevol voor mijn rol als topsportbegeleider doordat ik mij vaak kan verplaatsen in de beleving van de spelers. Van kleedkamer, tot op het veld en bij gezinnen thuis bied ik ze zoveel mogelijk veiligheid en vertrouwen in de wervelende wereld van het (prof)voetbal. Als toegepast jeugd- en ontwikkelingspsycholoog gespecialiseerd in begeleiding van talentvolle voetballers, met de ambitie en potentie tot profvoetballer is mijn werkwijze sterk gericht op het ontwikkelen van een stevige basis (zelf)vertrouwen en een mindset waar je in iedere situatie op terug kan vallen. 

 

Sinds 2016 ben ik werkzaam als freelance talentenbegeleider & jeugdpsycholoog voetbal in de jeugdopleiding van Sc Buitenveldert en begeleid ik talenten van (ex) BVO's van onder andere Ajax, Fc Utrecht, Feyenoord en AZ. Daarnaast adviseer en inspireer ik trainers, ouders en clubs met betrekking tot gedragsvraagstukken die zij tegen komen in de voetbalwereld.

 

 

In The

Media

'Slapeloosheid, haaruitval, paniek; over de schaduwzijden van de sportieve ratrace'

© 2020 Talent Coach Football - Topsportbegeleider van voetballers | KVK 80303366 | BTW NL003423200B25 | Paulus Potter 7, 1191 WM Ouderkerk aan de Amstel