IMG_5369.JPG

Over mij

Van jongs af aan ben ik al dol op voetbal, een diepgewortelde passie waar af en toe de wereld voor moet wijken. Zelf heb ik nooit op voetbal gezeten maar koos ik er voor om te gaan hockeyen. Een sport die ik enkele jaren als topsporter heb beleefd en mij gevormd heeft tot de persoon die ik tot op de dag van vandaag ben. Een pad met plezier, (veel) hoogtepunten, dieptepunten, bloed, zweet en tranen. Ik heb mezelf altijd als mentaal sterk beschouwd omdat ik dacht dat sterk zijn, je mond houden en doorzetten het enige was dat ik kon doen. Maar nu besef ik dat kwetsbaarheid tonen en hulp vragen een betere optie was geweest op het moment dat ik vastliep. Want niemand heeft bij mij aan de buitenkant gezien wat er door me heen ging. En uiteindelijk ben je zelf de enige die verantwoordelijk is voor je eigen ontwikkeling, geluk, plezier en gezondheid. Ik had op die manier nog meer uit mijn eigen potentie kunnen halen met behulp van mijn trainers en ouders. 

Omdat voetbal altijd een rode draad in mijn leven is geweest en topsport mijn persoonlijkheid heeft gevormd wil ik dit graag combineren en spelers bieden wat ik destijds zo gemist heb. Juist díe ervaring met topsport is super waardevol voor mijn rol als topsportbegeleider doordat ik mij vaak kan verplaatsen in de beleving van de spelers. Van kleedkamer, tot op het veld en bij gezinnen thuis bied ik ze zoveel mogelijk veiligheid en vertrouwen in de wervelende wereld van het (prof)voetbal. Als topsportbegeleider en gedragsdeskundige ga ik pragmatisch te werk en heb ik mij gespecialiseerd in een toegankelijke vorm van begeleiding dat aansluit bij de voetbalwereld voor (jeugd)voetballers en de doorgewinterde profvoetballer die behoefte heeft mentale ondersteuning of vertrouwenspersoon. 

 

Sinds 2016 ben ik werkzaam als freelance topsportbegeleider, vertrouwenspersoon en gedragsdeskundige in de jeugdopleiding van Sc Buitenveldert en begeleid ik talenten van (ex) BVO's van onder andere Ajax, Fc Volendam, Fc Utrecht, Feyenoord en AZ. Daarnaast adviseer en inspireer ik trainers, ouders en clubs met betrekking tot gedragsvraagstukken die zij tegen komen in de voetbalwereld.

 

 

In The

Media

'Slapeloosheid, haaruitval, paniek; over de schaduwzijden van de sportieve ratrace'

De Gezonde Generatie Podcast van Marco Neuvel met Topsportbegeleider Julie van Bennekom