Image by Mathias Herheim

MIJN PRAKTIJK

Hoe kan ik je helpen?

01

VERTROUWENSPERSOON

02

MENTALE

BEGELEIDING

03

LIFESKILLS

04

GEDRAGSDESKUNDIGE

 

Waar kan ik je bij helpen? 

 

 • Jouw vertrouwenspersoon zijn

 • Omgaan met twijfel

 • Regie terugpakken over je eigen carrière

 • Een luisterend oor voor je zijn

 • Geduldig blijven en de kans pakken wanneer deze zich voordoet

 • Vertrouwen in je eigen kunnen geven

 • Achterhalen wat je tegenhoudt om verder te groeien

 • Interne blokkades doorbreken

 • Tegenslag en angst omzetten in een positieve drijfveer

 • Samen een plan van aanpak maken die aansluit bij jouw club, droomdoel en eigen ontwikkelingsproces

 

Elke speler krijgt bij mij de ruimte om in een omgeving zonder druk en oordeel te leren omgaan met gedachten, emoties, gevoelens en overtuigingen die ze belemmeren in het leven. Mijn werkwijze is compleet gebaseerd op onvoorwaardelijk vertrouwen, sterk mensgericht en heeft een zorgzaam karakter. Vanuit mijn vakgebied heb ik mij verdiept in de culturele achtergronden (cultuur in de breedste zin van het woord) waarin spelers zijn gevormd, de systeembenadering en maak ik een vertaalslag naar de prestatiecultuur waar zij graag willen slagen. Ik leer spelers om dieper begrip van zichzelf te krijgen waardoor er meer acceptatie komt voor o.a. excessieve emoties, trots, zelfafwijzing en innerlijke conflicten.
 

Daarnaast verweef ik mijn psychologische kennis en expertise als gedragsdeskundige altijd met voetbalhandelingen om zo de verbinding te maken tussen wetenschap en praktijk. Met behulp van on-the-pitch coaching en open communicatie gaan wij samen werken aan jouw behoefte en weet jij na afloop hoe je het maximale uit je potentie kan halen. Ik help spelers niet alleen een completere voetballer te worden, maar ondersteun ze ook bij hun ontwikkeling als mens.

Wat ga je leren?


Omgaan met oordelen en verwachtingen van jezelf en invloed van de omgeving, want juist die torenhoge verwachtingen zorgen voor teleurstelling. Je leert kritiek, twijfel, angst en externe factoren omzetten in een positieve drijfveer en weet hoe je je moet herpakken na lastige situaties. Om jezelf goed te leren kennen krijg je oefeningen aangereikt om meer te vertrouwen op jezelf en zo beter om te gaan met twijfel onzekerheden. Op die manier weet jij na afloop hoe je het maximale uit je potentie kan halen en goed kan anticiperen op tegenslagen en veranderingen.


Stap even weg uit de hectiek van het dagelijkse voetballeven en maak een
afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.


 

Hoe kunnen wij dat doen?

1:1 Gesprekken:
Sommige spelers hebben alleen behoefte aan een los vertrouwensgesprek of willen even hun twijfel, gedachten, gevoelens en emoties ventileren. Daarom heb ik eenmalige losse consulten van 60 minuten waarin zij al hun vragen kan stellen en onzekerheden kwijt kunt. 

 

Hiervoor hoef je geen intakegesprek aan te vragen (kan online via Zoom of live).


Coachtrajecten:
Intakegesprek van 1,5 uur: Wie ben jij en wat heb je nodig? 

Traject (6 weken, 8 weken, 10 weken, half seizoen of langer):

 • Wekelijkse 1-op-1 sessie: locatie in overleg (club / elders / praktijkruimte Amsterdam)

 • Bezoek aan wedstrijden of trainingen (aantal in overleg)

 • Wekelijkse telefonische contactmomenten tussendoor (bellen of whatsapp)
   

Op maat gemaakt:

Elke week kijken wij wat je nodig hebt op basis van je trainingsweek, wedstrijden of persoonlijke situatie. Dit nemen we mee naar ons wekelijkse gesprek zodat jij weer vrij en onbevangen op het veld staat. Na afloop van het programma ontvang je een op maat gemaakt advies waarmee je later zelf aan de slag kan. 
​*Tarieven en vergoedingen voor jeugd

 • Prijs op aanvraag; op maat gemaakte pakketten

 • In de tarieven zijn ook de kosten voor voorbereiding, uitwerking, reistijd en het gebruik van materialen verwerkt.

 • Tijdens het traject ben ik kosteloos bereikbaar via WhatsApp en e-mail voor vragen, ondersteuning en een luisterend oor. Als je als ouder behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek zijn er ook oudergesprekken mogelijk. 

 

Vergoeding

In de meeste gevallen wordt jeugdcoaching niet vergoed. Een enkele keer wil een zorgverzekeraar wel een deel vergoeden. Voor specifieke informatie over vergoedingen, kan je het beste contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.


Het PGB

In sommige gevallen kan jeugdcoaching betaalt worden vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Een PGB is een geldbedrag waarmee je zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. Op deze wijze kan coaching/begeleiding betaald worden vanuit het PGB. Op de site van www.zorgwijzer.nl kan je zien of jullie situatie in aanmerking komt voor een PGB en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Voor het aanvragen van een PGB kan je contact opnemen met het zorgloket van uw gemeente.

 

Belasting

Onder de noemer psychosociale hulpverlening/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Je kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op uw belastingaangifte aftrekken.

 

Doorverwijzing

Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.

 

Betaling van nota’s

Ik stuur na het intakegesprek een voorstel toe per e-mail, indien akkoord kunnen wij vervolgsessie's inplannen met een op maat gemaakt coachplan en wordt de factuur gestuurd.